HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Mi kell nekünk, választóknak

2012.09.17. 23:08 misc

A demokrácia, mint a pártok és eszmék szabad versenye, tekinthető a kapitalizmus megfelelőjének a politika világában. Megvan az a szépsége, mint a kapitalizmusnak: azt kapjuk, amit igazán szeretnénk. Ha a magyar nép megfontolt, hiteles, hosszú távra tervező kormányzást szeretne, megkapjuk - de ha populizmust, demagógiát és érzelmekre alapuló politikát szeretnénk, akkor ezzel állnak elő a pártjaink.

Az MSZP titkos belső stratégiáját - "piackutatását" - olvasva úgy tűnik, a magyar nép az utóbbira vágyik. A profin megírt dokumentum finomkodás nélkül leírja, hogy a magyar embernek az üres, de jól hangzó ígéretek kellenek. Azt szeretnénk, hogy újra és újra megígérjék nekünk a Kánaánt - hogy aztán újra és újra rácsodálkozhassunk, hogy az ígért nagy jólét helyett csak adóemelést, megszorítást és eladósodást kapunk.

"az MSZP-nek újra kell definiálnia viszonyát  a megszorításokhoz és a populizmushoz. Pusztán azért, mert egy ígéret népszerű, az MSZP-nek nem kell elleneznie"

"annyit mindenképpen rögzíteni kell, hogy az  MSZP nem állhat elő semmilyen megszorító programmal"

A magyar embert továbbá nem érdekli a jogállamiság, szólásszabadság, meg ilyenek. Ez amolyan úri huncutság, biztos jók valamire, de nekünk sokkal fontosabb, hogy a gázszámla ne emelkedjen.

"A jogállamiság, demokráciával kapcsolatos ügyek sokkal kevésbé lényegesek"

"az ideológiai, emberi jogi és szimbolikus ügyek rendre legutolsó helyen szerepelnek"

A magyar választó jellemzően kicsinyes, gyáva és irigy. A politikától azt várja, hogy gyerekként kezeljék és nem hajlandó felelősséget vállalni saját sorsáért. Nehezen tolerálja viszont, ha valakinek sikerül kiemelkednie a "kisemberek" köréből - a sikeres vállalkozókra gyanakodással és irigységgel tekint, és proletár dühvel követeli, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene.

"azt várja, hogy az állam támogassa megélhetésében akkor, ha erre a piaci körülmények képtelennek bizonyulnak."

"gyakran a baloldali populizmusra is hajlamossá teszi őket: különösen felháborítja őket a politikusok - vagy éppen vállalkozók milliós fizetése"

Szomorú, ha két évnyi maró populizmussal, üres ígéretekkel  és ostoba szólamokkal teli kormányzás után a legnagyobb ellenzéki párt a még több populizmusban, a még irreálisabb ígéretekben és a még butább szlogenekben látja a jövőt. Mindez egyfajta gyászjelentés a rövidke magyar demokratikus kísérletről.

A legnagyobb veszélyt ma a magyar demokráciára nem Orbán Viktor, a Jobbik vagy az ötlettelen, unalmas és esélytelen "demokratikus ellenzék" jelenti. A magyar demokrácia legfenyegetőbb ellensége az átlagos magyar választópolgár. A demokrácia Magyarországon akkor tud megszűnni, amikor a magyar emberek már nem akarnak demokráciát.

Szólj hozzá!

Címkék: mszp populizmus stratégia titkos portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr284784528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása