HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Így történt az eset

2010.12.08. 00:41 misc

John kólát szürcsölgetve meredt ki az ablakon a Moody's székházából a londoni Cityben, és elnézte a ködös angol háztetőket. Hétfő reggel volt. Kegyetlenül fájt a feje. "Tegnap megint eggyel több volt a whisky a kelleténél" - morogta maga elé. Bedobott egy aszpirint, és próbált a munkára koncentrálni.

Magyarország dossziéja hevert az asztalon. Unottan lapozott bele a mappába. Beutazta már a fél világot, New Yorkban született, Hong Kongban tanult, Londonban dolgozott, de Magyarországról még nem hallott. "Kelet-Európa" - gondolta - "mi van ott? Kommunisták meg vodka. A whisky jobb". Próbált visszaemlékezni az előző estére. Annyi biztos, hogy öltönyben, ötszáz fonttal a zsebében lépett be a klubba, reggel pedig meztelenül, egy árva penny nélkül ébredt egy hotelszobában valami japán vagy koreai csaj mellett, de hogy közte mi történhetett, ötlete sem volt.

Nézte a szürke felhők alatt szürke utcákon szürke öltönyben tovasiető szürke embereket, és elfogta az életundor. "Leminősítünk" - gondolta - "hadd szenvedjenek ezek a hogyishívják... magyarok".

Majd felállt, fogta a kabátját, és elindult kifelé. Ha siet, még talán megtalálja azt a japán csajt. Vagy koreai volt?

5 komment

Címkék: kósa lajos moodys leminősítés portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr102501079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gatinho 2010.12.08. 09:02:14

kb. így mehetnek ezek a dolgok.

:D

gondvi sellő (törölt) 2010.12.08. 10:44:10

Szar annak aki magából indul ki :DDD

zombizan · http://libertarius.blog.hu/ 2010.12.19. 10:20:33

Természetesen nem így történt.

Valójában:

Az éjszaka korán besettenkedett a prágai zsidó temető ódon sírkövei közé. Az őrök bezárták a kapukat, leültek a TV elé, közben már a magunkkal hozott knédlin járt az eszük, amit a mikróban fognak melegíteni vacsorára. Egyszer csak halk zörgetés hallatszott az őrszoba ablaka felől. A legfiatalabb őr kinézett: a sötétben hajlott hátú, kaftános alakokat látott. "Tűnés!" mondta a legközelebbi alak (héberül, de ennyit az őr is megértett). "Menjünk, megjöttek a gazdák!" mondta a fiatal őr társainak.

"Ó, mi az oka, Reb Dollarovics, hogy ilyen hamar elért minket ismét a hívó szó? Mi történt a világban, ami Izrael vezetőit sürgős tanácskozásra szólította?"

"A veszély, Reb Eurovics. Reb Bajnai hatalma megdőlt, a magyarok kézbe vették a sorsukat. Valamit tennünk kell."

"Ó, mit tehetnénk, Reb Dollarovics? Mióta Reb Madoff és Reb Lehmanovics nincsenek köztünk, eszközeink szűkösek."

"Azért vannak még barátaink. Reb Moody, Reb Fitch és Reb S&P várják parancsunkat. Jól leminősítjük őket, aztán visszasírják még Reb Fletót, aki ott Löw rabbi sírja mögött lapulva most is kalapáló szívvel, reménykedve figyeli beszélgetésünket."

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2010.12.28. 14:25:02

Igen, van egyfajta felületesség abban, ahogyan a világ központjaiból látnak minket, ezt nem fogom tagadni.
Én is sokáig duzzogtam, ahogy egyoldalúan és sematikusan kezelik a régiót.
DE
Van abban valami, hogy valaki tényleg csak a számokat nézi, amikor dönt egy országról. (Még akkor is, ha azokat a számokat a helyi KSH hamisítja). Az objektivitás az egyetlen fegyver olyan baromarcúak ellen, mint nemzeti bullshit miniszterünk, matolcsi, aki alárendeli a valóságot a víziónak és ha diszkrepancia áll fenn, a valóság retteghet.

Nem mondom, hogy a számok mindig igazat mondanak. Már csak azért sem, mert olykor a rossz számokra vagyunk fixálódva.

Az viszont, hogy Hunhonban minden adat az "igen, de..." kategóriában van és folyton magyarázatra szorul, mint az el nem készült házi feladat, az sem tartható.

Nincs kedvünk versenyezni másokkal, de ha nem lett volna tiranon, nem itt lennénk.
Nem versenyképes a gazdaság, de a kommunizmus után mit várnak?
Nem tiszteljük a magántulajdont, de olyan sok van egyeseknek.
A véleményszabadság fontos dolog, de EZ már túl sok.
A jövőre tervezni fontos dolog, de a jelen még fontosabb.
Nagy a hiány, de az lőző kormány tehet róla.
Nem is várható innováció az állami hitelfelvételek nyomán, de...

Na szóval a felületesség is irritáló, de a túl sok kifogás és narratíva meg egy olyan mocsár, amiben szívesen fürdik a magyar. Vagy inkább mindegy lenne neki, hol fetreng, csak mások ne lennének sokkal jobbak.
süti beállítások módosítása