HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

alkotmányozok, alkotmányozol, alkotmányozik

2010.10.07. 20:19 misc

Bádogipar

Javasoljuk, hogy az új alkotmányba kerüljön bele a bádogfedésű tetőszerkezetek védelmének, illetve a bádogosszakma támogatásának deklarása - jelentette ki a Magyar Bádogosok és Bádogipari Munkavállalók Országos Demokratikus Koalíciójának országos elnöksége csütörtökön kiadott sajtóközleményében. A civil szervezet vezetői aggódásukat fejezték ki amiatt, hogy Magyarországon egyre terjedhetnek a cserép- illetve nádtetők, ezért javasolják, hogy az alkotmány szögezze le, hogy - fő szabályként - a tetőszerkezetek célja az, hogy ott bádog kerüljön elhelyezésre.

Bélyeg- és Lepkegyűjtők

A Magyar Bélyeggyűjtők és Lepkefogók Országos Érdekvédelmi Egyesülete azt indítványozza, hogy az állam ismerje el a bélyeggyűjtéssel illetve a lepkefogással járó jelentős költségeket, és rögzítse az alkotmányban, hogy a bélyegalbumok illetve lepkefogóhálók vásárlása után adókedvezményeket lehessen érvenyesíteni. Másik, kissé talán meglepő javaslatuk az, hogy az új alkotmány adja meg a szavazati jogot a bélyeg- illetve lepkegyűjteményekben szereplő bélyegeknek és lepkéknek. A bélyegek és lepkék szavazati jogaival törvényes tulajdonosaik élhetnének.

Bogaras történészek

A Jobbik által az alkotmányozási munkába történő bekapcsolódásra felkért Professzorok II. Ulászló Baráti Köre Egyesület szerint a "az ezeréves történelmi jogfolytonosság, a csí szabad áramlása és a világbéke biztosítása érdekében az új alkotmányban benne kell foglalni a Szent Korona mellett a német-római területek felé induló kalandozások tilalmát, az ősiség törvényét, a boszorkányság, a fekete mágia illetve az ezen tevékenységek pártolásának, elősegítésének tilalmát és a nemesi adómentességet."

Hotdogosok

A Hotdogosok és Lángososok Országos Szövetsége Civil Mozgalom az alkotmányban garantálná a hotdog- illetve lángosárusok államtól való függetlenségét és adómentességét. Fontosnak tartják továbbá, hogy az alkotmány védje meg a hotdog- illetve lángosfogyasztási szabadságot. A szervezet ezt úgy érti, hogy aki hotdogot akar enni, azt ebben megakadályozni nem szabad, a hotdogevésre történő kényszerítés tilalmát viszont nem tartják lényegi kérdésnek. Javasolják továbbá, hogy a hotdogstandok minősüljenek állami intézményeknek, azaz az általuk felvett hitelekért a magyar állam vállaljon visszafizetési garanciát.

Nemzetiek

A Nemzeti Érzelműek Nagyon Nemzeti és Nagyon Hazafias Nemzeti Tanácsa indítványozza, hogy az új alkotmányba kerüljön bele Szent István, a vármegyék és a székek mellé a Tankcsapda is, ugyanis - idézzük - "az a kedvenc zeném".

Kovács János

Kovács János egyetemi hallgató azt ajánlja az alkotmányozók figyelmébe, hogy kerüljön rögzítésre a 20 éves, közepesen magas, barna hajú srácok megbecsülése és pozitív diszkriminációja, bár ha az alkotmányozási folyamat nem zárul le januárig, akkor a 20 lehetne inkább 21. Karácsonyra szeretne ezen kívül egy kocsit, egy lakást és egy új mobilt, mivel "a mostani már elég régi".

 

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: alkotmány új alkotmányozás

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr292354604

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ÁSZ szakértők alkotmányoznak 2010.10.08. 12:46:26

Huh. Sok mindenre gondoltam, amikor az ÁSZ (Állami Számvevőszék) élére egy pártkatonát neveztek ki, de töredelmesen bevallom: álmomban sem merült fel bennem, hogy ők fognak javaslatot tenni az új alkotmány tartalmára.Azt még el tudtam volna képzel...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.