HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Hagyjuk békén a hippiket

2012.08.11. 15:08 misc

Nem szeretek beleszólni más emberek életébe. Amíg nem árt senki másnak, mindenki csináljon azt, amit szeretne. Nem akarom megakadályozni, hogy az emberek szabad akaratukból agyölő valóságshow-kat nézzenek, S&M szexet űzzenek vagy vasárnap dolgozzanak. Nem feltétlenül értek mindezekkel egyet, nem feltétlenül helyeslem ezeket, de sose akarnék rendőröket ráküldeni békés, senkinek sem ártó és senkit sem zavaró emberekre.

Lehet ezt liberalizmusnak nevezni, de szerintem egyszerűen felnőtt embertársaink kölcsönös tiszteltéről van szó. Én sem szeretem, ha ismeretlenek próbálják saját értékrendjük szerint formálni az életemet, így másokat is megkímélek a nem kívánt atyáskodástól. Hogy félreértés ne essék: mindez természetesen csak addig érvényes, amíg az egyén cselekedetei másoknak nem okoznak bántódást. Ha más emberek jogai sérülnek, a társadalom beavatkozása jogos és szükséges.


Hasonlóan a fentiekhez, azon sem tudok felháborodni, ha az ozorai hippifesztiválon kábítószereket fogyasztanak. Ezek az emberek - néhány internetes trollt leszámítva - az égvilágon senkit nem zavarnak. Nem az iskolák mellett terjesztenek füvet, nem a játszótereken dobálják szét a fecskendőket. Távol mindentől, békésen szárnyalnak, és saját egészségügyi csapatuk van arra az esetre, ha valaki túl messzire repülne. A fesztivál 13 éve működött minden komolyabb probléma nélkül - egészen eddig.


Más szelek fújnak már Magyarországon. Egy ilyen félázsiai népség, mint mi, nem engedheti meg magának többé a hanyatló nyugat toleranciáját. Bár a kistelepüléseken nem lett jobb a közbiztonság, az etnikai jellegű konfliktusok pedig egyre súlyosabbak, a rendőrség a békés fesztiválozók vegzálásával demonstrálja erejét.

Mire jó ez? Jobb hely lett a világ attól, hogy egy kisebb hadseregnyi géppisztolyos rendőr az isten háta mögött táborozókat hajkurássza? Ártottak valakinek a gombázó hippik? Jelentenek bármilyen veszélyt a társadalomra?


Nem. Az egész akció csak arra volt jó, hogy néhány fideszes pártkatona kényelmesen hátradőlhet valamelyik minisztériumban és önelégült mosollyal konstatálhatja: "Igen. Most megmutattuk ezeknek a szemét liberálisoknak."

3 komment

Címkék: drog fesztivál rendőrség razzia ozora

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr754707008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

galoooshka 2012.08.11. 17:12:45

Pont erre gondoltam én is.Én voltam ott, és nem olyan, mint hogy beállítják.Egy fesztivál volt, jó hangulatú, mivel túlnyomó többségben külföldiek voltak, így teljesen multikulti, és emellett barátságos.
Ennél sokkal nagyobb problémák vannak, amikkel ugyanezeknek a szerveknek kellene foglalkozniuk.De azt mégsem teszik.

DeToXXX 2012.08.12. 13:24:55

amíg ostoba szittyák és álszent keresztények ülnek az ország trónján akik jobban tudják mi a jó neked, nem változik semmi :P

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.08.12. 22:53:32

Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszeter-körökben. (És hát a gengszterek már vagy 10000 éve rájöttek, hogy az államapparátus a nekik leginkább kedvező hely a burjánzásra.)

Vagy, B verzió, az egyik baromarc gyereke is érintett volt és apuka az állam faszával sózott oda a csalánnak jófajta potentát elvtárs módjára.

Pont a világnézeti statementet tartom a kevésbé valószínűnek.
süti beállítások módosítása