HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Political risk

2011.09.09. 18:57 misc

Politikai kockázat - lesz mit ebbe a rovatba írniuk azoknak, akik egy potenciális magyarországi befektetés üzleti tervét állítják össze. A politikai kockázat annak a veszélyét jelenti, hogy az adott ország politikai-szabályzási környezetében olyan előreláthatatlan változások következnek be, amik jelentős veszélyt jelentenek a projekt megtérülésére. Magas a politikai kockázat például Zimbabwe-ben, ahol Mugabe elnök bármikor államosíthatja a neki megtetsző vagyontárgyakat, vagy Magyarországon, ahol a Fidesz-kormány ad hoc alapon vethet ki több százmilliárd forintos terhet azokra, akiket éppen nem szeret.

 A politikai kockázat elsődleges hatása az, hogy megnöveli a befektetők által elvárt hozamot. Míg a stabil politikai-gazdasági környezettel rendelkező országokban, például Németországban vagy Szlovákiában, a befektetők hajlandóak finanszírozni egy projektet, ha az éves haszon 4-5% körül várható, a politikailag kockázatos országokban - így Zimbabwe-ben és Magyarországon - csak azok a befektetések fognak megvalósulni, amik legalább 30-40%-os megtérüléssel kecsegtetnek, ellensúlyozva a magasabb kockázatot. Természetesen ez azzal jár, hogy jóval kevesebb beruházás érkezik az országba, kisebb lesz a gazdasági növekedés és kevesebb munkahely jön létre.

Lázár János és a kormány úgy tűnik, arra a következtetésre jutottak, hogy semmi szükségünk befektetésekre. Vigye a mocskos kapitalista a pénzét máshova, hozzon létre munkahelyeket inkább máshol! Úgysincs azokra szükségünk, hiszen majd mindannyian standiont építünk közmunkában...

7 komment · 2 trackback

Címkék: gazdaság devizahitel portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr533214275

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A hatalom nem eszköz: frakcióülés 2011.09.10. 19:22:09

Kormányunk az imperialista IMF és karvalytőkés csatlósainak legyőzése után újult erővel folytatja a harcot szeretett hazájának megmentéséért. Pártunk háromnapos, Hajdúszoboszlóra kihelyezett frakcióülése nem okozott csalódást, úgy tűnik zavartalanul ha...

Trackback: Úgy megvédik a devizahiteleseket, hogy belezöldülnek 2011.09.10. 12:32:30

A Kedves Vezető és a sleppje már megint úgy döntött egy fontos gazdasági kérdésről, hogy nem egyeztetett a szakmai szervezetekkel, nem kérdezte meg a szakértőket, nem készíttetett hatástanulmányokat a kormányzati apparátussal, sőt maga sem gondolta vég...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wanekus 2011.09.09. 20:01:20

Ez a Lézer vagy elkapta a bonszájdúcsétól és a jobbkezétől az elmebajt (ebben az esetben ez egy vírusos leépülés) vagy short-ra kapott kedvet. Ne csak a debreceni nagyeszű meg a Szájrágó keressenek a hülye benyögéseken.

misc · http://misc.blog.hu 2011.09.09. 20:35:49

@wanekus: a shortban lehet, hogy van valami. Az emlékezetes "mindenki annyit ér, amennyi pénze van" beszéd óta tudjuk, hogy Lázár CHF-betétben tesz félre a fia számára. Most eléggé esett a frank a svájci jegybank beavatkozása miatt, lehet, hogy Lázár úgy érezte, kicsit rá kell segítenie, hogy mégis legyen hozam :)

tszelnok 2011.09.09. 22:04:55

Ja, ugy latszik tenyleg ebbol akarjak megszedni magukat, azt meg lesz@rjak az orszaggal mi lesz.

Vajon mi jon legkozelebb? A magyar gyogyszergyartoknak 100 Ft/doboz aron kell adni minden gyogyszert, hogy "a magyar emberek" meg tudjak venni? (Persze Richter, Egis short elotte.) Vagy hadat uzenunk Oroszorszagnak, mert mert ok annyira eltavolodtak a kommunista eszmektol? (HUF short elotte.)

márta)) 2011.09.09. 22:47:51

"– Átlagosan havonta megjelenik nálam egy-egy befektető, amerikai vagy más országból érkezett üzletember, és azt mondja: Dávid úr, nézzen mélyen a szemembe, és mondja meg őszintén, kit kell lefizetnem, hogy megkapjam a szükséges engedélyeket, mennyi ideig tart ez, mennyire szövi át a magyar társadalmat a korrupció.

Egyébként a rövid listámon rajta van Magyarországon kívül Bulgária, Románia, Szlovákia – ezek közül az országok közül fogok dönteni.

– Nagy baj, hogy amikor megtelepszik nálunk egy-egy külföldi befektető, az elsők között van három szó, amelyet megtanul. A sort az áfás számla nyitja.

Ezt nem érti, számára ugyanis az a természetes, hogy a számla áfás.
A másik kettő: a pecsét és az engedély. Magyarországon egy cég teljesen mást tapasztal, mint Szlovákiában. Ott felnyújtja a kisujját, hogy ő bizony befektetést fontolgat, és azonnal a legmagasabb szinten fogadják.
Nálunk meg kell küzdenie azért, hogy idehozhassa a pénzét."

www.168ora.hu/buxa/amerikai-kereskedelemi-kamara-uzlet-amcham-befekteto-versenykepes-

Bocsánat! De én jobban szeretek másolni, mint írni. Ez a cikk nagyon ideillik.

:)

márta)) 2011.09.09. 22:51:36

Ha ez valóban igy van (már pedig miért is ne lenne igy) akkor nem kell csodálkozni, hogy kevesebb berfektető/beruházó érkezik az országba.
Ebből következik, hogy új munkahely sem igazán létesül.
Hol is lesz az egymillió/párszázezer munkahely?

:)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.09.11. 08:42:13

Pedig egyszerű! Igazságos Izom Tibor (aka Ovi) nem szorít meg. A gaz bankokat sanyargatja! A bankok meg majd behajtják rajtunk!

Szóvan Ovi szabdságharcos pózában mórikálja magát és felállít a haveroknak egy újabb bizottságot, amely ellenőrzi a megsarcolt cégeket. És a haverokat is ki lehet stafirungozni közpénzből!
süti beállítások módosítása