HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Ki az a mi?

2012.03.15. 21:42 misc

 "Nem leszünk gyarmat." - szögezte le Orbán Viktor - "A szabadság azt jelenti, hogy magunk állapítjuk meg saját életünk törvényeit. Mi magunk döntjük el, mi a fontos, és mi nem az". 

De ki az a mi?

A kollektív szabadság alapjaiban különbözik az egyén szabadságától. Ahogy azt Lobster is megmondta, a nemzet szuverenitása valójában az uralkodó teljhatalmát jelenti.

Mire hivatkozva vétózta meg Oroszország és Kína a szíriai népirtás miatti szankciókat az ENSZ-ben? Szíria szuverenitására. Szíria szuverenitása annyit jelent, hogy Assad elnök szabadon öletheti saját népét...

A "magyarok szabadsága" kifejezés annyit takar, hogy Orbán azt csinál, amit akar, nem szólhat bele senki.

Érthető, hogy Orbán csorbulni érzi saját szuverenitását. Amikor az Európai Bizottság kéri az EU-s törvények betartását, vagy az IMF szeretne működőképes gazdaságpolitikát látni a hitelért cserébe, azzal Orbán Viktor szabadságára tipornak. Orbán szuverenitása azonban másoknak nem érték.

A "nem leszünk gyarmat"-ra éljenező tömegnek azt kell belátnia, hogy Orbán Viktor szabadsága az ő életükön semmit nem javít. Magyarország állampolgárainak, mint egyéneknek, nem lesz jobb, ha vezetőnk szabadon mehet fejjel a falnak. Sőt, épp ellenkezőleg - azért léteznek nemzetközi szerződések, elméletben azért létezne alkotmány, hogy megvédjék a nemzetet a vezető teljhatalmától.

Az EU elleni szabadságharc célja nem a magyar egyének szabad élete, megélhetése, jóléte. A valódi és egyetlen cél Orbán Viktor szuverenitása. 

8 komment · 1 trackback

Címkék: szabadság szuverenitás portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr84319260

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A diktátor beszéde 2012.03.16. 08:32:03

Kedves Naplóm!Ezt nem bírom tovább. Félek. Hazámban fasiszta diktatúra van. Hiába próbálnak minket felszabadítani Európa demokratái, mert a Vezér és az ő agymosott hívei ezt nem hagyják. Rajtunk már Dani sem segíthet. Úgy érzem, eljött az idő, hogy nap...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz11 2012.03.16. 13:27:32

Igen, és a Török elleni szabadságharc célja sem a magyar egyének szabad élete, megélhetése, jóléte volt. A valódi és egyetlen cél néhány magyar hataloméhsége volt. Hogy a Szovjet Unió elleni harcról ne is beszéljünk. Hagyni is kellett volna az egészet.
Viccet félretéve, valaki bedől még a jóságos nagy-testvér, az EU ajnározásának?
Te tényleg hiszel benne, hogy az EU meg az USA erkölcsileg Oroszország és Kína felett van?

misc · http://misc.blog.hu 2012.03.16. 20:44:39

@Krisz11: Viccet félretéve, én sokkal nagyobb biztonságban érezném a megélhetésem, ha mondjuk Angela Merkel írná a magyar költségvetést, és nem Matolcsy György.

A török elleni háborúk amúgy jól illenek a fenti elméletbe. A 16-17. században a lakosság 95%-át alkotó parasztoknak mindegy volt, török, osztrák vagy magyar a földesúr. Megvoltak ők török uralom alatt is, a lényeg annyi volt, hogy ne legyen túl sok háborúskodás, ne vigyék el a fiatal férfiakat katonának, ne rabolják el a terményt adóztatás címén, ne gyújtsák fel a falvakat - ilyenek...

Dr. Táskás Tóni 2012.03.16. 21:20:38

@Krisz11: Erkölcsileg magasan Kína és Oroszország felett van az EU és az USA is .

Krisz11 2012.03.16. 22:40:46

@Dr. Táskás Tóni: Elég csak arra gondolni, ahogy az USA Irakot megtámadta. Nemlétező tömegpusztító fegyverekre hivatkozva, meg ezekkel a médiát teleszórva. Na és kinek van a legnagyobb (háborús) költségvetése?! Ha az USA nem hadi gazdaság akkor senki manapság.
De az EU se jobb, a hatalom akarásában és megtartásában mindegyik nagyhatalom egyforma.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.18. 23:21:10

"Mi magunk döntjük el, mi a fontos, és mi nem az"

Alapvetően félre értette a posztoló ezt a mondatot. A Mi királyi többes és ork bánra vonatkozik! ;)

P.mester 2012.03.21. 12:52:53

OV a szabadság jelszavával akarja gyarmatosítani saját népét. Igaza van: Nem leszünk Orbán-gyarmat.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2012.04.05. 00:01:49

@Krisz11:
"Te tényleg hiszel benne, hogy az EU meg az USA erkölcsileg Oroszország és Kína felett van?"

1. Kollektív entitások esetében NINCS erkölcs. Nincs, aki dönt, így nincs, aki felelős lenne, ennyi.

2. De a fentieket félretéve te nézegetted mostanság, miket szavaznak a te erkölcsi példaképeid például a Szíriai felkelés ügyében? Az oroszok vígan élnek a fegyverek eladásából Asszadnak, amikkel az lövi a lázadókat, az oroszok így még egy enyje-bejnyét sem fognak megszavazni az enszben.

(Nem, nem vagyok ensz-párti, de világosan látszik, ott ki milyen megfontolásból dönt)

Amit meg kína csinál a saját állampolgáraival... Ugye ezt nem mondod komolyan? Holdkóros gátépítés, ami miatt nyakukon az aszály? Beleszólni a gyerekvállalásba? A helyi potentátok épp csak az elsőszülötted szüzességét nem kérhetik hálapénznek? De lehet h azt is.

És legfőképp: mutass nekem olyan embereket, akik ott akarnak élni, oda akarnak költözni. Nem üzletembert hong kongban. Nem olyanokat, akik ott születtek. Nem olyat, akik adóokokból szingaoúrba telepített a cégük. Hanem aki jövőt lát a gyerekeinek - és nem maffiafőnök.

Csak mert valami kontraintuitív, még nem biztos, h megfontolandó.
süti beállítások módosítása