HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Nocsak

2011.01.05. 00:22 misc

Nocsak.

Németország hivatalos álláspontja (tehát nem egy kormánytag magánvéleménye!) szerint Magyarország nem alkalmas arra, hogy médiakérdésekben az EU-t képviselje a keleti partnerek felé. Ez elég kemény pofon.

A médiatörvény már vagy egy hete a nemzetközi média össztüzében áll. Szokatlan ez a kiemelt figyelem, nem is tudom, utoljára mikor szerepelt Magyarország ennyit külföldi lapok hasábjain. Talán ez a szintű nemzetközi sajtóvisszhang indokolatlan is - főként ahhoz képest, hogy a sokkal durvább nyugdíjállamosítás relatíve visszhang nélkül maradt - de a sajtószabadság megnyirbálása érzékeny téma, könnyű ráharapni.

A médiatörvénnyel szerintem a kormány közvetlen szándéka nem diktatúra kiépítése lenne, ettől függetlenül egy ilyen szabályozás tényleg nem való jogállamba. Akkor miért születhetett meg mégis a törvény?

Egyrészt ott van a politikusi mindenhatóságba, a mindent szabályozó, mindenbe belavatkozó, nagy államba vetett hit, az "egy kicsit több szabályozás sose árt" mentalitás. A Fidesz úgy gondolta, megfogalmaznak egy kellően rugalmas törvényt, aztán majd a médiahatóság alkalmazza azt, ahogyan gondolja. Ha valami mégse jó, akkor majd szólnak Szalai Annamáriának, az egyszerűbb, mint átírni az egészet. Ilyesmiről beszélt Fellegi is - az más kérdés, hogy jogállamban a törvények védik az állampolgárt, nem a hivatal jóindulata, amivel eltekint a törvény alkalmazásától.

A másik ok, hogy - kimondatlanul, annyira nevetséges - a Fidesz a népesedési politika eszközének tekinti a médiát. Egyes körökben régóta élő mítosz, hogy a csökkenő születésszámot a társadalom "családellenessége" okozza, értve ezalatt a házasság nélküli kapcsolatok, a "szingli életmód", a homoszexualitás növekvő elfogadottságát, és a vallásosság (azaz a kereszténység) vegetálását. Abban bíznak, hogyha az NMHH ilyen-olyan indokokkal eltünteti a kifogásolt tartalmakat a médiából, akkor a kialakuló családbarát légkörben újra többet fognak szülni a magyar nők. Erre pedig boldog fanatizmussal lehet rávágni, hogy tessék, itt a virágzó magyar gazdaság megalapozása, ez teremti majd meg a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát, és ez az indoka annak, miért kellett most tűzön-vizen keresztül átvinni a médiatörvényt.

3 komment

Címkék: németország médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr22561506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.01.05. 00:48:25

A médiára azért is harapnak, mert média mindenhol van. És ahogy a nyugdíj-lopást is utánunk lehet most csinálni, úgy emellett is eltörpül majd minden más.
blogs.wsj.com/new-europe/2011/01/04/devils-in-the-detail-to-polish-governments-frustration/?mod=rss_WSJBlog

Az újságíró valahol minden országban újságíró és hát közel van a médiához.

De tényleg szánalmas. Valszeg azért sem a lopásért piszkálják, mert ezzel legalább betömi a réseket és mire elfogy a szajré, már Merkel se tervez kormányon lenni, hogy kezelje a helyzetet. Így még van rá esély, hogy a következő német kormánynak kell a népszerűtlen magyar-mentésre pénzt kiadni.

A népesedési politika meg... Már egy ideje akárhová nézek, babás linkek csorognak a nyakamba. Nem volt ez mindig így. Már többet tudok a gátmetszésről, mint az anyám, csak mert elolvasom az index-címlapot minden reggel.

misc · http://misc.blog.hu 2011.01.06. 10:32:17

igen.hu/olvassuk/1334-porno-csaladi-es-tarsadalmi-mereg.html

most találtam, egészen kitűnő példa.

komolyan úgy gondolják, hogyha az NMHH rászabadul a pornóoldalakra, akkor majd több lesz a gyerek.

misc · http://misc.blog.hu 2011.01.07. 15:59:53

"A képviselő szerint az állami frekvenciát használó RTL Klubnak főműsoridőben a Való Világ helyett inkább családbarát programokat, régi filmeket, kulturális műsorokat és a gyermekvállalást ösztönző programokat kéne sugároznia"

index.hu/kultur/media/2011/01/07/szazmillio_forintra_buntetnek_a_valo_vilagot_a_keresztenydemokratak/

a gyerekvállalást ösztönző program az milyen? :D
süti beállítások módosítása