HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Fidesz: családjogi liberalizmus?

2011.06.08. 23:03 misc

Segítsen valaki ezt értelmezni:

A várhatóan 2012 január 1-én életbe lépő törvény újragondolná a család fogalmának definícióját. Az egyeztetés alatt álló törvénytervezet szerint "a család azon személyek gazdasági és érzelmi közössége, amelyben legalább két személy egymással egyenesági rokonságban áll".

Ha ez tényleg így kerül bele a törvénybe, akkor - értelmezésem szerint - azok az azonos nemű párok, akik biológiailag saját gyermeket nevelnek (ez ugye nőknél mesterséges megtermékenyítéssel, férfiaknál béranya segítségével lehetséges), a törvény szerint családnak számítanak, bár házasságot nem köthetnek. Ez mindenképpen dicséretes lenne, bár érzésem szerint a Fidesz szempontjából ez inkább bug, nem feature.

A gyermektelen vagy örökbefogadott gyermeket nevelő párok viszont úgy tűnik, nem számítanának családnak...

1 komment

Címkék: család társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr122969335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.06.09. 18:29:02

Nekem kicsit olyan érzésem van, mintha a kormány le akarná rázni az új munkanélküliek terhét és biztosítani akarná, hogy a családon belül minden tulajdon közös legyen, ha van egy, aki húz, arra rátestálják a többiek eltartását is. Íg a családodnál gzadagabb vagy sikeresebb sosem lehetsz, hiába az egyéni teljesítmény, a rokonok mindig sorban állnak majd (bírósági végzéssel a kezükben) egy szeletért a tortádból. És nem te döntöd el, hogy adsz-e. Ez a génekben turkálás olyan gusztustalanul paternalista dolog, nem is értem, hogy miért nem hányja el magát mindenki, mág ha történetesen jól ki is jön a családjával és sokat köszönhet nekik.

De akikkel legjobban kicsesznek, azok megint azok a legcsóróbbak, akik valahogy kitörnek a családjuk szintjéről és többet szeretnének elérni. Mert azok, akik amúgy is ugyanazon a szinten vannak, mint a szüleik, azoknak nagyjából mindegy a dolog. Ha középosztályból középosztályba megy a dolog, rendben. De ha van egy kiterjedt, szegénségben élő nagycsaládod, soha nem lesz érdeked, h túl erősen húzz, mert csak egyre több rokon eltartása jön majd ki a béredből. Ki az a marha, aki adni akar azoknak, akik maguktól nem léptek előbbre, de történetesen genetikailag rokonok? Hogy mondhatják meg, hogy szeretned kell valakit, aki mondjuk emocionálisan tönkretett? Vert vagy csak egész életedben alázott?

Az érzelmi közösséget meg hogy gondolták? Arra is köteleznek, h szeresd a rokonaidat? Akkor is bíróságra mehetnek, ha csúnyán nézel rájuk, esetleg elküldöd őket az anyjukba? Hogy a retekbe kerülhet be egy ilyen szó a magyar jogtestbe???
süti beállítások módosítása