HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Lehet más a jobboldal?

2011.06.17. 22:20 misc

"A nemzeti együttműködés rendszere minden magyar számára nyitott [...]

Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar ember, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít"

Többet közt ezekkel a mondatokkal plakátolta tele a Fidesz a közhivatalokat egy éve. Szép, elfogadó, egységbe hívó szavak ezek. Azt sugallják, hogy a Fidesz felfogása szerint mi, magyarok, egy nagy, szerető családod alkotunk, amiből nem lehet kihagyni senkit irreleváns egyéni karakterisztikák miatt. A "bármilyen nemi irányultságú" sajnos pont kimaradt a felsorolásból, de merem remélni, hogy ha a Fidesz szerint minden korú, nemű, vallású, politikai nézetű magyar belefér a NER-be, akkor talán a melegeknek is lesz még hely.

Csak az zavar meg egy kicsit, hogy az elmúlt évek eseményeit nézve egyáltalán nem egyértelmű, hogyan is áll a Fidesz ezzel az elfogadás-dologgal. Az MSZP és az LMP már úgy-ahogy kiálltak a homofóbia ellen, a Fidesz azonban néma, mint a sír. Idén sok év után először - vélelmezhetően magasabb szintekről érkező sugallatra - a rendőrség nem akarta engedélyezni a melegfelvonulást, a bíróság kellett az engedély megadásához. A Fidesz által írt új alkotmány elfelejti megemlíteni a nemi irányultságon alapuló diszkrimináció tilalmát, de a melegházasságot azért jól megtiltja. Talán mégse gondolta a Fidesz annyira komolyan ezt a nagy egységesdit? A Nemzeti Együttműködés Rendszerében minden magyarnak helye van, kivéve azoknak, akik melegek?

Mi lenne, ha a Fidesz most mindenkorra eloszlatná a kételyeimet? Mondjuk Szíjjártó Peti kiállhatná, és egy egyszerű mondattal bejelenthetné, hogy

"a kormány álláspontja szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarországon bárkit nemi irányultsága vagy identitása miatt hátrányos megkülönböztetés érjen, ezért a kormány elvi támogatásáról biztosítja a 16. Meleg Méltóság Menetét."

De most komolyan, a fenti mondat melyik részét nem tudja felvállalni a kormány? Hasonló nyilatkozatot egyébként a magyar szervek a pozsonyi melegfelvonulás kapcsán már aláírtak - ha a szlovák Pride-dal egyet tudnak érteni, akkor miért ne lehetne itthon is kiállni mellette?

És hogy miért kell a melegségből politikai kérdést csinálni? - kérdezik sokan a felvonulás ellenzői közül. Teljesen egyetértek, a nemi irányultság ugyanúgy ne legyen politikai kérdés, mint ahogy a balkezesség, a kék szem vagy a magas testalkat sem az. Nyugat-Európában a Pride-nak már nincs politikai üzenete, hiszen már minden tábor kiállt a melegek egyenjogúsága mellett - kereszténydemokrata, konzervatív körökben is vannak nyíltan meleg politikusok, és fel sem merül, hogy ez ne így lenne helyénvaló. Elvégre miért is kellene a jobboldalnak alapértelmezésként melegellenesnek lennie?

A Fidesznek egyetlen mondatába kerül, és a nemi irányultság megszűnik megosztó politikai kérdés lenni Magyarországon.

3 komment · 4 trackback

Címkék: társadalom meleg

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr272993680

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akik személyükben igazolják a Melegfelvonulás létjogosultságát 2011.06.19. 17:20:14

Egy komment az előző posztomhoz: Nem értem miért nem tudjátok, ti liberálisok megérteni a homoszexualitást ellenzők érveit. Én nyugodtan beszélhetek a nemzeti radikálisok nevében, és meg is fogalmazhatom az érveinket a homoszexuálisok ellen. Azért íté...

Trackback: Diszkrimináció lenne egyenlő jogokat adni egy kisebbségnek??? 2011.06.19. 00:08:02

A kereszténydemokraták ifjúsági szervezetének elnöke azzal a meghökkentő elmélettel állt ma elő, hogy azért nem szabad megengedni a homoszexuálisok házasságkötését, mert az diszkrimináció lenne – nyilván azokkal szemben, akiknek volt szerencséjük...

Trackback: Apa, kezdődik! 2011.06.18. 16:20:41

Szombaton ismét melegfelvonulás, amikor a melegek évente egyszer látható közösséget alkothatnak. Szombaton ismét melegfelvonulás, amikor a homofóbok évente egyszer méginkább látható közösséget alkotnak.Egyébként semmi extra, csak a szokásos forgatóköny...

Trackback: Bújjatok elő 2011.06.18. 11:30:06

Kényes témához nyúlok.Régi ideám, hogy a melegek elfogadottságán sokat lendítene, ha híres emberek (nem celebek, hanem olyanok, akik le is tettek valamit az asztalra) felvállalnák homoszexuális mivoltukat, mint ahogy a világ boldogabbik felén ez már te...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

siqlum 2011.06.18. 07:23:50

A politika alapvető lényege az újraválasztás vágya. Ehhez elsőként a saját szavazókőr érdekeit kell képviselni, aztán jöhet bármi más. Ha megéri. Azonban amíg ilyen közvéleménykutatáso jönnek ki pl 2006-ból:
"However, according to a Eurobarometer survey published on December 2006, 18 percent of Hungarians surveyed support same-sex marriage and 13 percent recognize same-sex couple's right to adopt, compared to the EU-wide average of 44 percent and 33 percent, respectively.[2]" (en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_Hungary)
Ha frissebb adatokat nézel, pl ezt a közvéleménykuatást: www.privatbankar.hu/cikk/hircentrum/melegek_romak_pirezek_a_tobbseg_nem_birja_oket_42843

Akkor is az jön ki h a magyar társadalom nem támogatja a kérdést. Amíg ez nem fordul meg, addig ne is álmodjatok változtatásról. MSZP LMP kiálltak. Nézd meg a népzserűségüket. Előbb a lakosságot kell meggyőzni aztán lehet követelni a politikai elittől. Ehhez pedig melegek kellenek a tv sorozatokba ahol hitelesen bemutatják h milyen melegnek lenni. Mert ahogy tapasztalom úgy nézünk rájuk mint UFO-kra. Lásd második link.

misc · http://misc.blog.hu 2011.06.18. 12:27:28

@siqlum: az nyilván természetes, hogy a politikus elsődleges célja az újraválasztás, de ettől még valamilyen szintű elvi konzisztenciát el szoktunk várni tőlük. Az a politikus, aki egyik napról a másikra váltogatja az álláspontját az éppen aktuális szavazói elvárásoknak megfelelőn, egy idő után a saját táborán belül sem lesz túl népszerű - bár Magyarországon talán jobban toleráljuk az ideológiai következetlenséget.

Amúgy nem feltétlenül arra gondoltam, hogy a Fidesz álljon ki a teljes jogi egyenjogúság mellett. Nekem elég lenne egy félmondat arról is, hogy mindenkinek joga van biztonságban felvonulni, ez is több lenne a semminél - és bármennyire is triviális, nagyon nagy szükség lenne arra, hogy a jobboldalról is kimondja valaki ezt.

siqlum 2011.06.18. 16:12:56

2006-os és 2010-es közvélemény kutatásokat idéztem. 4 év sztem elég hosszú idő, s ahogy látom érdemi változások nem történtek. Ez elég hosszú távú "népmentalitás" ahhoz h népszerű dolog ha nem támogatja egy fideszes politikus a meleg kérdést. A lakosságban még nagyon erősen élnek a kádári reflexek és túlnyomórészt ők adják a választókat. Amilyen a piac olyan a politikus.

"A gyülekezési jog viszont évszázadok óta az egyik legfontosabb alapjog, amelynek korlátozására csak valamely más alapjog védelme adhat indokot. Ebben nem lehet vita. Törvényes célra irányuló gyülekezés esetén legfeljebb a felvonulás során jogsértést elkövetőkkel szemben lehet fellépni."

Idézet innen: szajerjozsef.blog.hu/2011/02/16/a_juniusi_meleg_tuntetes_utvonal_meghosszabbitasarol

Egyéb nyilatkozatról nem tudok. Ne felejtsd el h a fidesznek figyelnie kell a Jobbikra ami nyomul a szavazótáborára erősen. Egyenlőre ez is elég.
süti beállítások módosítása