HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Világbajnok ÁFA-kulcs

2011.09.16. 19:10 misc

Hazánk világrekordot állít be januártól! Eddig holtversenyben másodikok vagyunk Dániával és Svédországgal Izland mögött, de jövőre az összes skandinávot magunk mögé utasítva átvesszük a vezetést - Magyarországon lesz a világon legmagasabb az ÁFA-kulcs: 27%... és ez a már összesen 52%-os adóteherrel sújtott nettó béredből történő fogyasztást terheli. 

A Fidesz-kormány az ígéretek ellenére képtelen volt az adók csökkentésére. Hiába csökken az SZJA, ha az így kieső bevételeket más adók emelésével pótolják. A magyar növekedést megfojtó adóterhet csak a kiadási oldal tartós és jelentős megvágásával lehetne csökkenteni, de ez mindig fájdalmas és népszerűtlen lépés - nem kevés bátorság kellene ahhoz, hogy ezt egy kormány meglépje.

Az elkeserítő az, hogy én azt reméltem, a Fideszben megvan az az eltökéltség, ami a magyarországi adóterhelés enyhítéséhez szükséges. Az Orbán-kormányról sok rosszat el lehet mondani, de azt nem, hogy gyávák lennének. Sokszor inkább vakmerőek: a bankrendszert, a hitelezést és vele együtt a gazdasági növekedést jó eséllyel kivégző előtörlesztési javaslatot például pár nap alatt sikerült kitalálni, megtárgyalni és bejelenteni. A miniszterelnök sincs éppen híján a harciasságnak: kirúgja ő az IMF-et és beszól az EU-nak, hiszen az "államadósság elleni háborúban" minden eszköz megengedett. Kissé talán túlzott az önbizalom egy olyan ország vezetőjétől, amit kevesebb mint 3 éve az államcsőd széléről rántottak vissza, de reménykedtem benne, hogy legalább részben jól hasznosul: a Fidesz a költségvetési hiány ellen folytatott harc jegyében érdemi és régóta esedékes költségcsökkentő reformokat hozhatott volna a pénznyelőként működő állami vállalatok átalakításával, az egészségügy, a felsőoktatás, a közigazgatás újragondolásával. A Fidesznek kétharmaddal minden lehetősége megvolt arra, hogy valódi költségcsökkenést érjenek el ezeken a területeken.

Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy kétharmados felhatalmazás ide vagy oda, a Fidesz ugyanúgy képtelen az ideiglenesen népszerűtlen reformok felvállalására, amint elődei. Ugyanaz történik megint: hiába jelent be a kormány hangzatos kiadáscsökkentéseket, ahogy a részletek nyilvánossá válnak, a tiltakozás hatására egyre felpuhulnak az intézkedések, a kiadások csak nem csökkenek. Év közben pedig a költségvetési terv és a valóság közötti egyre nyíló szakadékot látva a kormány rögtönözni kezd, és minden hosszútávú elképzelés áldozatul esik a jövő évi lyukak betömködésére irányuló kétségbeesett kapkodásnak. Így jutottunk el oda, hogy a korábban még a belső fogyasztás felpörgetését hirdető Matolcsy most a fogyasztást terhelő adókat emeli...

277 komment · 4 trackback

Címkék: gazdaság adók portfolioblogger

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr303232442

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bozótosban, avagy lesz ez még így se 2011.09.17. 11:57:08

Török Gábor is, Miscellaneous is azon "csodálkozik", hgy jutottunk el idáig. Nagy valószínűséggel, ha valaki Orbán Viktort megkérdezné, azt a választ kapná, hogy erre számítani lehetett. Hiszen a Fidesz úgy döntött, hogy ráncbaszedi az orszá...

Trackback: Kiket sújt a 2012-es adórendszer? 2011.09.16. 23:00:07

Bármely kormány változtasson is az adórendszeren, rögön beindul a demagóg, populista szócsata a pártok és más, véleményüknek hangot adók között, hogy most ez a változtatás igazságos volt-e, vagy sem, a szegényeknek kedvez-e, vagy a gazdagoknak. Hogy ...

Trackback: Brutális “nem megszorítás” 2011.09.16. 22:24:40

A Kedves Vezető és balfék Jobb keze most aztán jól megvédi az országot az országvédelminek nevezett költségvetéssel. Matolcsy György szerint ez persze nem megszorítás, mi azonban azokkal értünk egyet, aki inkább a számoknak hisznek. Ez a rendszerváltás...

Trackback: Szükségszerű Illúziók 2011.09.16. 21:20:06

Egyesek még mindig képtelenek felfogni, hogy itt szó sincs semmiféle megszorításokról, és különben is, jobban élünk mint valaha.Ha nem sikerül a szarból várat építeni, akkor majd úgy csinálnak mintha. Úgy látszik egyre keserűbb pirulák vannak kilátásba...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ayatollah 2011.09.17. 10:43:03

@kvasztics47: mindehhez legalább két ember kell. a 'szoci kormányok' meg eközben ott álltak és bámulva figyelték ahogy elölről-hátulról kúrják őket? ilyen gyagyásak, ennyire leszarták, vagy le volt minden zsírozva? vagy csak egyszerűen az igazi urak egy gyengébb maffiát lecseréltek egy hatékonyabbra? (én erre szavazok)

ayatollah 2011.09.17. 10:47:32

@KopaszMercis: "tan nem szijjarto urhoz van szerencsenk"

Talált!

A Vikit már reggel leszoptam, a Jancsi meg csak este ér rá, a szolgálati Audim a mosóban van, addig fórumozok kicsit...

ayatollah 2011.09.17. 10:52:44

@KopaszMercis: ja, de azért nem saját magától gondolta így. igen erőteljesen sugallták ezt neki a t. burzsoá réteg akinek a cigánygyerek a bábja

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2011.09.17. 10:56:16

@KopaszMercis: ez így is van. Párom január óta tanul németül, én frissítem ami megvolt/van, építem a kapcsolatokat Németországban dolgozó volt kollégákkal, barátokkal, aztán ha minden jól megy, egy éven belül Darwinra bízzuk az itthon maradókat. Nem jó szívvel (kérdés, a párom pl hogy fogja feldolgozni, hogy ami az élete volt, amit szívvel-lélekkel tudott csinálni, azt már soha többé... de tudom, Darwin). És miért külföld, miért nem az országért teszünk (azzal, hogy itt keresünk/adózunk)? Hát tudod, ha már úgyis egy fél életet kell újrakezdeni, akkor már inkább ott, ahol a gyerekünk _biztosan_ nem ebben a moslékban fog felnőni. Nem a több pénzért megyünk oda, hanem mert ott emberhez méltó módon lehet élni (próbáltam, tudom. de már visszamennék)

ayatollah 2011.09.17. 10:56:32

@xcrow: "Nem mellékesen én "gazdag" vagyok, jól járok/jártam az adóváltozásokkal. Valahogy mégsem tudok tapsolni. Tudom, empatikus fasz vagyok"

Hát lehet... ha én igazán jól jártam volna az új maffia ámokfutásával, szopnám én is a narancsbőrös faszt

ayatollah 2011.09.17. 10:58:29

@KopaszMercis: "Darwin nem volt egy hulyegyerek" Hát nem éppen.

Elemes 2011.09.17. 10:58:40

@Bokortalan HajIéktalan:

Ennyire jót rég röhögtem. :) Ez lesz az új Fideszes kommunikációs trend? Eddig aki elégedetlen volt az ballib volt, most meg csóró? Vagy csóró ballib? :) Persze teljesen függetlenül attól, hogy amúgy valójában mi.

Nem, én nem vagyok csóró barátom (sőt ballib se), csak nyitva a szemem és a fülem, nem csak azt hallom és látom meg ami teteszik. Az a büdös nagy helyzet, hogy a vezéred pont a csórók támogatásával nyerte meg a választásokat, pontosan egy olyan demagóg, populista politikával ami arra épült, hogy ne a zemberektől vegyék el. Erre ahogy hatalomra került, más se tesz, mint az emberektől vesz el. Ez alapvetően nem lenne baj, szükség van megszorításokra, szükség van reformokra, a baj azzal van, hogy ezt teljesen koncepciótlanul, ész nélkül teszi, így pedig ez nem több mint szivatás, ráadásul pont azoknak a rétegeknek a szivatása, akik ezt a legjobban megérzik. Sok kétséged persz ne legyen, mindenki meg fogja érezni, mi is, mivel a csökkenő fogyasztás és az országgal szembeni növekvő bizonytalanság előbb-utóbb mindenre hatással lesz.

Ha a Fidesz nem tartotta volna mesterséges álomvilágban a népet, ha nem feküdt volna keresztbe minden reformnak azzal a címszóval, hogy nem kell megszorítás, most fele ennyire szar helyzetben se lenne az ország. Persze akkor nem nyertek volna 2/3-ot, csak egyszerű többséget. Na de mit is várhatnánk egy olyan párttól ami világcsúcsra emeli az adókat, miközben hangsúlyozza, hogy nem, ez nem megszorítás.

A Te és a hozzád hasonlók példájából jól látszik, hogy nem hiába nézik tök hülyének a népet, mert a nép valóban tök hülye. A minden eddiginél pofátlanabb módón hazudnak a képetekbe, szarnak a fejetekre, elveszik a pénzetek, ti meg büszkén kihúzzátok magatokat és helyeseltek mindehhez, csak ne kelljen beismerni, hogy úgy átkúrták a fejetek a palánkon, hogy csak na.

Érdekes, amúgy, hogy a nem is olyan régen, 300 Ft miatt "szociális népszavazás"-oszó Fidesz hívők, hogy válltak mára olyan szinten szocálisan érzéketlenné, hogy ilyeneket kommentlenek mint te. És még büszkék is magukra. Jól működik a komrányzati kommunikáció, meg kell hagyni.

Kezdem gyanítani, hogy nem volt véletlen Lázár "annyit érős" megnyilatkozása, szépen kijelölte az új irányt a Fidesz hívőknek.

Nem baj, legalább biztosítjátok a folyamatos szórakozást. :)

ayatollah 2011.09.17. 11:02:25

@xcrow: Ezen mindig is csodálkoztam, ha valaki megteheti, miért nem megy jobb helyre élni.

kicsi11 2011.09.17. 11:05:08

@KopaszMercis: Yor are right. Beside my Cambridge Proficiency exam and my MA in English I urgently need a someone like ypu, who could help me to improve my awful English!!!

wladekegy (törölt) 2011.09.17. 11:06:35

Ennek az egésznek egy előnye van egészen biztosan: be fogunk kerülni a Guiness rekordok könyvébe egy olyan rekorddal, amit senkinek esze ágában nincs megdönteni.

ayatollah 2011.09.17. 11:07:12

@Elemes: Egyelőre működik. Az a szerencséjük, hogy a lakosság nagy része fél-analfabéta (egy másik nem kis része teljes) így nem is veszik észre hogy róluk nyúzzák le a bőrt. Valahol kicsit vicces is.

ayatollah 2011.09.17. 11:10:23

...legjobb példa erre hogy az ismerőseimnek (sajnos a családomnak is) csak elenyésző hányada képes feliratos filmet élvezhető módon nézni. A félanalfabetizmus biztos jele.

Elemes 2011.09.17. 11:14:35

@Imadom a trapistát:

Érdekes, hogy ezt se forint árfolyamok, se a BUX, se a GDP, se a CDS felárunk nem támasztja alá.

Legfeljebb a vak hit.

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy még a válság legdurvább időszakában se álltak olyan szarul a mutatóink az EU átlaghoz képest mint most, mindemellett világosan látszik, hogy a kormányunk hasraütés szerű gazdaságpolitikát folytat, véletlenszerűen nyomogatják a gombokat, állítgatják a kapcsolókat, hátha sikerül kirakni egy olyan beállítást ami működik. Nem vagyok benne biztos, hogy minderre a "reménykeltő" a jó kifejezés.

Gyurcsány és az egész MSZP töketlen hülyék gyülekezete volt, remélem örökre a süllyesztőbe kerültek, de azt el kell ismerni, hogy a politikájukban legalább néha felsejlett a koncepció halvány fénysugara, amit persze a Fidesz teljes erővel igyekezett ellehetetleníteni, bármi áron. Most látjuk az eredményét.

indapass90210 2011.09.17. 11:15:09

@ayatollah: "elenyésző hányada képes feliratos filmet élvezhető módon nézni"

És most biztos nem az orosz filmet angol felirattal kombóra gondoltál :)

ayatollah 2011.09.17. 11:21:28

@Dövan: nem :-)
de szerintem akinek van nyelvvizsgája rögtön be lehetne egy ilyen teszt alá tenni, hogy mit és ér az a papír

james0007 2011.09.17. 11:21:46

az adóváltozás is csak parasztvakítás. orbán és a majmai azt hitték, hogy majd a társadalom "krémje" felpörgeti a fogyasztást, az adócsökkentésből.
Tévedtek. Mert mindneki tartalékolt a devizahitelük miatt.
Erre egy egész egyszerű orbán és majmai féle válasz iktassuk ki a devizahiteleket - a feslő tízben - mert ugye az átlagember nem azért vesz fel hitelt mert van pénze. Ez a "szép" intézkedés majd szerintük meghozza gyümölcsét.
Csak pont nem ezek a jól szituált emberek a hülyék, ők azok akik felfogják hogy nagy szarban vagyunk és inkább tartalékoljunk. Tehát megint nem nő a fogyasztást csak már hitel sem lesz mert ki az a hülye aki pénzt hoz ide ezek után.
Egy tanács a fidesz vándorcirkuszának. ha már a bankok pénzét szerződéseit lehet semmisnek tekinteni, minek fizetjük az államadósságot??????
A bankoknak ha van esze a európai bíróság ítéletéig egy fillért nem hozznak az országba, mert ezt a példátlan orbáni arroganciát csak így lehet megtörni. Csak aza gond hogy egy ember hülyesége egy országnak fáj. És nekem már nagyon elegem van belőle hogy nem jutunk egyről a kettőre. Jobbos vagyok de nem a fideszre szavaztam tavaly kivételesen. De ezek után nem is fogok.

KopaszMercis 2011.09.17. 11:37:18

@kicsi11:
not help me to improve, help me improve you stupid fuck...

see that's what I'm talking about, half witted dumbfucks with shitloads of useless papers and exams and absolutely no clue.. I fucking hate sitting down with the likes of you in meetings, always having to slow everything down, not being able to use proper vocabulary, and listening to asshats like you butcher the English language, which by the way isn't that fucking complicated.

You couldn't even put together a goddamn comeback for fuck's sake with out making a mistake in it.. and YOU FUCKING TRIED YOUR BEST TO DO SO.

Turd...

KopaszMercis 2011.09.17. 11:45:55

@kicsi11:
You stupid illiterate fuck... I urgently need a someone like you... it's someone like you not a someone like you. Fucking retard. And what you were trying to say is desperately...

I can tutor you if you want me to further, but you can't afford it, and I refuse to keep doing it for free ;)

If you have a triple digit IQ you got my drift if not, well that's just your too bad. :D

KopaszMercis 2011.09.17. 11:46:48

@Kismac:
Es most fogsz te is meg a kicsi haverod is elhallgatni, felteve, hogy megaldott az ur titeket szegyenerzettel persze ;)

KopaszMercis 2011.09.17. 11:48:32

@kicsi11:
you are trying to say pathetic... but I have 20 years of HUNGLISH experience, so don't worry... I understand :)

hower 2011.09.17. 11:49:16

No, kezd a szál eltrollosodni...

KopaszMercis 2011.09.17. 11:49:30

Kivancsi vagyok amikor igy a foldbedongolnek valamit, akkor mit hazudik maganak, hogy vigasztalodjon... szerintem T kozonseg, pillanatokon belul fenyderul ra :)

kicsi11 2011.09.17. 11:50:37

@KopaszMercis: "a" was a misprint, just like "ypu", but thanks a lot for you bullshitting

kicsi11 2011.09.17. 11:53:54

@KopaszMercis: I mean
pit·i·ful (pt-fl)
adj.
2. Arousing contemptuous pity, as through ineptitude or inadequacy. See Synonyms at pathetic.
(dictionary entry)

You see, I can improve your English:)

KopaszMercis 2011.09.17. 11:57:14

@kicsi11:

it's called a typo you stupid idiot not a misprint.. and how the fuck is "space" "a" "space" a typo??? And it's either
Thanks a lot for your bullshit
or
Thanks a lot for bullshitting

HOLY JUMPING FUCKING JESUS!!!!

Hallod most mar azert neked is tuti vilagos, hogy ezerszer jobban beszelek angolul, mint te valaha fogsz.. mondjuk miert is ne lenne igy, hiszen az anyanyelvem, te meg ket egymast koveto mondatot nem tudsz ugy kipreselni magadbol, hogy egy hiba legalabb ne legyen benne... de ilyenkor ez milyen erzes meselj mar nekunk? Mert ebbe most csunyan beleszaladtal: latod, mondtam, sem te sem a dzsippo jeloltjeid nem tudtak angolul (gondolom, te mindegyiknel jobban tudtal es ezen semmi meglepo nincsen), igy mar nem is csoda, hogy nyugos az elhelyezkedes :)

Kerdes, hogy ilyenkor atertekeled az allaspontod, vagy meg makacsabbul ragaszkodsz a hulyeseghez, attol fuggetlenul hogy kirantottak alolad teljesen a talajt?

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2011.09.17. 11:58:09

nem látjátok jól a dolgokat, első lépésként fel lett pörgetve a belső fogyasztás, most magasabb lesz az áfa

magasabb fogyasztás nagyobb áfa több bevétel

lol

kicsi11 2011.09.17. 11:58:39

@kicsi11: sorry
youR bullshitting

KopaszMercis 2011.09.17. 11:59:32

@kicsi11:
No you meant to say pathetic, the dictionary told you to say pitiful and you used the dictionary, because YOU CAN'T SPEAK PROPER ENGLISH. You are great at HUNGLISH... but if you wanna stand out in the job market LEARN ENGLISH PROPERLY. You know HOW TO USE THE FUCKING THING. Not the dictionary ... shit in this day and age of google translate a szotar.sztaki.hu any retard - even you - can use it. Keeping up with the living language.. that requires effort and skill.

t a m á s 2011.09.17. 12:00:24

A londoni olimpián már nem Hugary hanem Magyarország felirat lesz a trikónkon.
Van ott még hely, azt is oda kellene írni alá, hogy
ÁFA: 27%
És ebben Európa elsők vagyunk!!!

KopaszMercis 2011.09.17. 12:01:00

@kicsi11:
nope... still wrong

Sracok valaki aki egy kicsit tud angolul segitsen mar be rajtam kivul, szegeny kiscsavo nagyon vergodik ;)

Vagy legalabb szoljatok ra.. hiaba erolkodik ugy, hogy majd bekakil, ebbe a gereblyebe belelepett es csunyan pofan verte :D

NA YA! 2011.09.17. 12:03:56

Számlagyáraknak + 2 % profit!:)

kicsi11 2011.09.17. 12:05:57

@KopaszMercis:
1 .hogy elé vesszőt teszünk
Látod, a blogon Te sem olvasod át rendesen, ettől még feltételezem, hogy tudsz magyarul helyesen írni, ahogy én is angolul.
2. A jelölteknek nem káromkodni kellett angolul, hanem kommunikálni és dolgozni.
3. Attól, hogy valaki anyanyelvi angol, még lehet hülye!

kicsi11 2011.09.17. 12:08:50

@KopaszMercis: I have no problems on the job market. I have had my present job for 17 years!

carlo68 2011.09.17. 12:09:34

Neoliberális söpredék és csődben az ország.Ennyi a fidesz.Számukra a Zember csak a magukfajtája vagy saját maguk,a többi dögöljön meg.

KopaszMercis 2011.09.17. 12:09:59

@kicsi11:
persze, de en nem arrol beszeltem, hogy nem hulye, hanem arrol, hogy miert kell kilincselnie.. mert pl nem tanul meg senki rendesen angolu... Te sem tobbet kozott igy nem csoda. Es kivetel nincsen. A Kozgazon egy egesz teremnyi MIND angol nyelvvizsgaval rendelkezo vegzos diak egy egyszeru How it's made-et nem ertett. Es nincsen ez mashogy sehol mashol az orszagban.

Csak nekunk magyaroknak sok onkritika nem jutott.. igy fejlodni sem tudunk.

pfekete101 2011.09.17. 12:10:09

Inkabb az AFA nojon mint az SZJA.

pfekete101 2011.09.17. 12:11:40

"A Fidesz-kormány az ígéretek ellenére képtelen volt az adók csökkentésére."
Ez NEM igaz. Ha noveled az AFA-t de emellett csonkkented az SZJA-t, akkor lehet hogy nem valtozik semmi, de lehetoseged van/lesz a sporolasra.

KopaszMercis 2011.09.17. 12:12:05

@kicsi11:
Well it's got dick to do with your English knowledge =)

kicsi11 2011.09.17. 12:12:07

@KopaszMercis: A proli a nyóckerből is anyanyelvi, de attól még nem beszél helyesen magyarul.

Netuddki. 2011.09.17. 12:12:09

@Elemes: Mindig a maszoppal meg a gyurcsánnyal jön mindenki. Tessék már megérteni, hogy másfél éve a fidesz kormányoz. Jövőre ezek a köcsögök ezt a másfél évnyi semmittevést akarják velünk kifizettetni.
A nagy kérdés, hogy csak siránkozni tudunk és hagyjuk, hogy állandóan a fejünkre szarjanak vagy képesek vagyunk már végre tenni is valamit?

Netuddki. 2011.09.17. 12:14:45

@pfekete101: Okoska! Oszt' hány embernek van itt bruttó 500ezer fölött a fizetése? Mert a fölött még csak-csak lehetne spórolni, de alatta reménytelen. Főleg ha család is van...

KopaszMercis 2011.09.17. 12:14:53

@kicsi11:
Igen, sot.. a koztarsasagi elnok sem beszeli helyesen a magyart. Ettol fuggetlenul en helyesen beszelem az angolt ;)

Netuddki. 2011.09.17. 12:16:33

27% ÁFA B+! Európa szégyene. Az orbánnal az élen...

kicsi11 2011.09.17. 12:24:13

@KopaszMercis: Egyébként, úgy gondolom anyanyelviként nem illik fikázni mások (nem magamra gondolok) nyelvtudását. Sosem szólnék le senki, aki tanulta a magyart.

KopaszMercis 2011.09.17. 12:27:03

@kicsi11:
En meg barkit leszolok aki olyan tudasra veri a nyalat, amilye nincsen meg. En meg eletemben nem mondtam rosszat olyanra aki nem nagykepuen magyarazott nekem arrol hogy o de nagyon jol tud angolul

kvasztics47 2011.09.17. 12:31:33

@ayatollah: " az igazi urak egy gyengébb maffiát lecseréltek egy hatékonyabbra"
Olyan tárgyilagos vagy, min, ha Románia, már át is vette volna a hatalmat Magyarországon és nekünk, csak nézni, és alkalmazkodni kell. Mint a Brezsnyev érában. Ha, még tudja valaki, hogy ki volt, mi volt.

kvasztics47 2011.09.17. 12:38:14

@kicsi11: "nem beszél helyesen magyarul. "
Magyarul nem lehet se helyesen beszélni, se helyesen írni. Ez a nyelv úgy van kitalálva, hogy bármit bárhogyan lehessen érteni magyarázni.
Csak annak lehet a nyelv, a kijelentés értelmezésében igaza akinek a kezében a hatalom van. Ő tudja eldönteni, hogy mit hogyan kell érteni.
Ez a szép a Magyar nyelvben!

ayatollah 2011.09.17. 12:38:35

@KopaszMercis: We rather call it Afghanistani dialect. I speak that myself too :-)

kicsi11 2011.09.17. 12:39:16

@KopaszMercis: Hát, ha a te nyócker "angolod" az angol, akkor én tényleg nem tudok:))

Elemes 2011.09.17. 12:44:23

@kovi1970:

Attól, hogy másfél éve a Fidesz kormányoz, még értékelni kell a többi párt tevékenységét és múltját is, már csak azért is, hogy el tudjuk dönteni, ki jöjjön 2014-ben.
Én nagyon nem szeretném ha a maszop jönne vissza, de igazából senki mást se szeretnék látni a jelenlegi kínálatból. A Jobbik náci párt, az LMP viccpárt, a Fideszt értékelni se tudom, a Maszop meg töketlen hülyék gyülekezete. Nem túl jók a kilátások.

kvasztics47 2011.09.17. 12:45:40

@Elemes: "Most látjuk az eredményét"
Folyamatosan és tökéletesen ellentmondasz magadnak. Annyira frusztrált vagy attól, hogy a zorbán jól kibaszik veled, hogy nem is rá haragszol, hanem arra aki elvesztette a válaszásokat a zorbánnal szemben és most nem tud megmenteni a saját hülyeségedtől. Attól, hogy hittél a zembernek aki még soha nem hazudott!

KopaszMercis 2011.09.17. 12:45:45

@ayatollah:
we would rather nem we rather...:)

smartdrive 2011.09.17. 12:46:07

@KopaszMercis: "tele a piac tobbszazreket fizeto lehetosegekkel, amikhez sem kepzettseg sem vegzettseg nem kell.. csak dolgozni akaras."

bravó, sikerült visszahoznod az 50-es évek mainstreamjét. mindegy, hogy mit és hogyan, csak melózz

volt itt lejjebb, hogy 120 ezer adatrögzítői munkáért. annyit keres egy tapasztalt tanár

ha ez az ország ennyire becsüli a kompetenciát és az értékteremtést, akkor meg is érdemli, hogy nyomorba döntsék

ayatollah 2011.09.17. 12:47:14

@KopaszMercis: azért ne felejts el, hogy a magyar teljesen más nyelvcsalád (urali) mint az angol (indoeurópai), tehát van mentség mindkét irányba ha nehezebben megy a nyelvtanulás mint pl. két indoeurópai között...

KopaszMercis 2011.09.17. 12:50:30

@ayatollah:
jogos, mar csak az a kerdes, hogy ez hogyan magyarazza a nagykepuseget es az arroganciat :)

@smartdrive: sajnos teljesen igazad van

ayatollah 2011.09.17. 12:51:29

@KopaszMercis: no matter

Amúgy szerintem SOKKAL fontosabb a trash-angolt jól megtanulni, mint az irodalmi angolt, mert bár tényleg nagy élmény ahogy a BBC-n beszélnek, de az ember a z életében 99%-ban más trash-angolt beszélő nem-angolokkal fog így kommunikálni, igazi angolszászokkal elhanyagolható ennek az esélye. Például egy indiaival szót érteni angolul sokkal nagyobb művészet, és őszintén szólva sokkal inkább szükség van rá a munkában...

kicsi11 2011.09.17. 12:52:41

But I'm not Amy Walker!

KopaszMercis 2011.09.17. 12:53:14

@kicsi11:
No you're not a Walker.. you're a Wanker :)

KopaszMercis 2011.09.17. 12:53:54

@ayatollah:
probald meg Brunoval megertetni, nem nagyon akarodzik felfogni ennek a fontossagat...

Majd akkor rogton tudni fogja amugy ha egyszer veletlenul tenyleg megtanul angolul :)

ayatollah 2011.09.17. 12:55:54

@pfekete101: A te logikáddal akkor az is adócsökkentés, ha előbb csökkentk 1 %-ot és utána tízszer növelek 1%-ot. Hát ott van a csökkentés nemde, elvtársam? Úgyis mondhatnám, hogy végülis Orbán nem is szopatott be, hiszen utána tízszer seggbekúrt. Nem is volt ez szopatás.

kvasztics47 2011.09.17. 12:56:28

@Elemes: " hogy el tudjuk dönteni, ki jöjjön 2014-ben. "
Ahhoz, valamit konyítani kéne a demokrácia müködéséhez. A demokráciában nincs teljhatalma a kormányfőnek. Csak egy minimális együtt működéssel lehet átfogó intézkedéseket megvalósítani, a néppel elfogadtatni.
Itt, ahol az ellenzék mindennek kereszbe tett, de nem úgy, hogy nem szavazta meg, hanem lepocskondiázta, a népet föl lázította ellene.
Most a kormány illetve a zorbán kezében van minden hatalom, mégsem tudja az országot a nép érdekében jól kormányozni.
Egyetlen kormány sem fog nektek pénzt adni, hogy jól éljetek! Csak azt lehet elvárni egy kormánytól, hogy a körülményekhez képest a legjobb lehetőséget biztosítsa a polárai részére a boldoguláshoz.

ayatollah 2011.09.17. 12:59:12

@kovi1970: Lehetnél megértőbb. Gondolj bele, ha te is elvtárs lennél, mit tudnál mondani?

amit még megtehetsz 2011.09.17. 13:00:58

Jövőre is a legalacsonyabb keresetűekkel kívánja megfizettetni a kormány az egykulcsos adórendszer árát.
és most mondja valaki h a fityesz nem szegényellenes...

ayatollah 2011.09.17. 13:01:09

@kvasztics47: Szerintem te meg egy kicsit a múltban élsz. Ma már Románia egyáltalán nem annyival szarabb mint mi vagyunk.

VT Man 2011.09.17. 13:01:39

Az a szomorú, hogy valóban felpuhulni látszanak a kemény lépések.

Pl. a kórházak 30%-át be kellene zárni, és a maradékot erősíteni emberrel, fizetéssel, bővíteni.

De ez is nagyon nehezen megy.

VT Man 2011.09.17. 13:02:42

@ayatollah:
"Ma már Románia egyáltalán nem annyival szarabb mint mi vagyunk. "

Az tény, de ne felejtsd el, hogy tavaly a romániai közalkalmazottak 25%-át kirúgták, és aki maradt, annak megvágták a fizetését 20%-al.

Na, hogy tetszik? Az a megszorítás, nem a +2% adóemelés.

ayatollah 2011.09.17. 13:06:13

@KopaszMercis: "we would rather nem we rather...:)"

Lehet tök hülyeség amit írtam de úgy értettem hogy a külföldi (szerb stb.) kollégákkal szoktuk a magunk trash-angolját Afghanistani dialectnek becézni, Hunglish stb. helyett...

kicsi11 2011.09.17. 13:07:48

@KopaszMercis: a sértegetés az érv nélküli emberek eszköze. Én is tehetném, akár angolul is, de engem nem úgy nevetltek.
További jó anyázást!

ayatollah 2011.09.17. 13:23:22

@STX Joe: Nem mondtam hogy kolbászból van a kerítés, tudom hogy pl. még mindig összesen 1 db Duna-hídjuk van a mienknél jóval hosszabb szakaszon, ami megmosolyogtató, de összességében nézve jócskán jönnek fel, főleg munkateljesítményben. Multisoktól hallom, hogy a román munkával szinte mind kifogástalanul meg vannak elégedve. És őszintén szólva akik partnerek nálunk vannak azok is teljesen korrektek és tisztességesek, sőt kedvesek. Egyáltalán nem az ami a románokkal szemben a sztereotípia.

KopaszMercis 2011.09.17. 13:27:55

@kicsi11:
Teged latom ugy neveltek, hogy az erveken atsiklasz... az sokkal jobb :)

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.17. 13:35:20

@Kismac: "bejelentenék-e magukat magasabb bérre, mint ami FELTÉTLENÜL muszáj?"
Nekem alkalmazottként kifizeti a főnöm az összes járulékot a magyar bérekhez képest nagyon magas fizetés után is. Én (másik munka után) vállalkozóként szintén mindent befizetek, ahogy kell. Ezért várom el azt mástól is.

popocatepetl 2011.09.17. 13:36:38

@KopaszMercis: "hazugsaggal es atbaszassal es egyeb kereszteny ertetekkel, amik menten a fidesz kormanyoz."

Igazi rohadvány taknyos tetűhintás mondat volt, méltó a göthös fajtádhoz.

popocatepetl 2011.09.17. 13:39:16

@KopaszMercis: Oktatgasd angolra majd akkor ha helyesen le tudod írni a mondandódat, te sötét barom!

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.17. 13:40:05

@komissarlajos: "Nincs olyan hülye aki ne a jobbat választaná, ha megtehetné"
Nagyon sok ember nem választja a többet fizető állást, mert:
- többet kellene dolgoznia
- utaznia kellene
- költöznie kellene
- tanulnia kellene
- motiváltnak és nem önpusztítónak kellene lennie
- kockáztatnia kellene
- gyermekkori álmokat kellene elfelejteni, hogy más álmok teljesüljenek
- mások helyett saját magát kellene hibáztatnia

Ezért választja inkább a könnyebbet.

amit még megtehetsz 2011.09.17. 13:49:12

@Valós Kilométer: ja bazz meg tartson fenn két lakást (egyet amit megvett otthon, a másik albérletet ahvá költöznie kellene).
A hibáztatással egyetértek.

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.17. 13:52:15

@xcrow: Soha nem lesz az állami szférában megfelelő fizetés, soha. Ha olajat találunk és bekerülünk az OPEC-be, akkor sem. Erre pedig azt írtam korábban is, hogy "Ha az állami szektorban dolgozik, akkor menjen a versenyszférába", ha annál többet akar.

Az állami szféra a létszükséglet fenntartása. Nincsenek célok vagy teljesítendő feladatok. Mindenki (nyilván csak a többség) annyit dolgozik, amennyit akar és ahogy akar. Ez sajnálatos, de a munkát (főleg a többlet munkát) az állami rendszer nem díjazza. Sok családtagom (vagy közvetett munkatársam) dolgozik vagy dolgozott ott, így volt ez régen és most is így van, sajnos.

Több magánintézmény kellene (iskola, kórház) és akkor nekik is lenne választásuk. Ha mindenki lemond a tanításról és az orvoslásról (ennél nagyobb hiány lesz), akkor megemelkedik a bérük, de akkor sem fog egy állami orvos fele (inkább ötöd) annyit sem keresni, mint egy magán.

Ha ez a rendszer működne (állami szféra magas fizetéssel), akkor maradhatott volna a szocializmus is.

Valós Kilométer · http://www.valoskilometer.hu 2011.09.17. 13:55:19

@tojastobias: A legnagyobb akadálya a mobilitásnak a saját lakás. Nekem is van, de ha mennem kellene, akkor eladnám. Vagy utaznék, ahogy most is teszem.

KopaszMercis 2011.09.17. 15:25:10

@popocatepetl:
cuki vagy hogy hiszel a tundermesekben :)

doktor.dikhed 2011.09.17. 15:54:21

Az a baj Matolcsyval,hogy már korábban is a fogyasztói réteg megbénításával próbálta beindítani a gazdaságot - ja és a beruházók elijesztésével. Most megint ezt teszi. Nem vagyok különösebben vulgáris és erőszakos ember, de őt és a társait válluknál fogva meg kéne rázni, és az arcukba ordítani, hogy "te hülye vagy vazze??" Hátha az segítene. Mert a logikus érvek és az értelmes beszéd nem hatásos náluk.

Alapvető Emberi Jog 2011.09.17. 17:32:29

@prolee:

Láss tovább az orrodnál, fafej!
Ennyire ne légy tudatmódosult droid, hogy csak egyet tudsz szajkózni!

Imadom a trapistát 2011.09.17. 18:52:59

@KopaszMercis:

"ha kihuznad a narancssarga faszt a szadbol akkor latnad, hogy ah elyzet remenykeltobb mint gyurcsany es elkeseritobb ezerszer mint bajnai alatt volt.."

Ha kirántanád a vörös tőrt a seggedből talán látnád, hogy közben jött egy görög- és euróválság.

Bokortalan HajIéktalan 2011.09.17. 19:02:07

@Elemes:

"Na de mit is várhatnánk egy olyan párttól ami világcsúcsra emeli az adókat"

Egyrészt az adóemelés alternatívája a kiadáscsökkentés lehetne. Az ugyanúgy az emberek számlájára megy, csak méginkább a szegényeket sújtja, hiszen a legtöbb állami transzfert ők, illetve a feketéző minimálbéresek veszik fel.

Másrészt ez csúsztatás, hiszen csak az áfát emelték világcsúcsra (2%-kal, tehát eddig is világcsúcs közelben volt, hiszen Bajnai 20%-ról 25%-ra emelte egy huszárvágással.)

Szóval röhögésed átlátszó, ezek után nem tudom mekkora csúsztatás ez a mondatod:

"Nem, én nem vagyok csóró barátom (sőt ballib se), csak nyitva a szemem és a fülem"

ayatollah 2011.09.17. 20:09:36

@Imadom a trapistát: a dilettáns gazemberkedésre a nemzetközi problémák nem jelentenek mentséget...

ayatollah 2011.09.17. 20:11:42

@Bokortalan HajIéktalan:

1.) tényleg világcsúcs

2.) a csökkentését ígérték

nem kell mosdatni a 'szerecsent'

Imadom a trapistát 2011.09.17. 22:12:00

@ayatollah:

Nem bizony. De ember legyen a talpán, aki szétválasztja a válság és a gazemberkedés hatását egymástól.

Imadom a trapistát 2011.09.17. 22:20:29

@ayatollah:

"a csökkentését ígérték"

Persze! Radikális és azonnali adócsökkentést ígértek, amely gyorsan beindítja a gazdaságot. Kvázi csodát ígértek.

Te ezt bevetted?

Az a vicc, hogy el is kezdték, csak aztán viszonylag gyorsan belátták, hoyg mik a realitások.

Én örülök, hogy nem lépték meg. No nem azért, mert szeretek több adót fizetni, hanem mert államcsőd lett volna a vége.

No meg azért a globális gazdasági helyzet sem az optimista forgatókönyvek szerint alakul.

Nem is értem, hogy ezen miért rugózol.

menőmano 2011.09.17. 23:30:00

Szánalmas a Matolcsy-féle csodaváró gazdaságpolitika. Ami már rég megbukott.
Össze-vissza kapkod a kormány, hozza az intézkedéseket.
Csökken a belső fogyasztás, nem müködik a gazdaság.
Az ÁFA emelés és a többi, újbóli megszoritás már csak hab a tortán.
:)

menőmano 2011.09.17. 23:35:42

Magyarországon lesz a világon legmagasabb az ÁFA-kulcs: 27%... és ez a már összesen 52%-os adóteherrel sújtott nettó béredből történő fogyasztást terheli."

Világraszóló siker!) Csak az a nagy probléma, hogy közben életek dőlnek romba.

márta)) 2011.09.17. 23:45:11

Mi a baj?

Megmondta a Lázár J.) "Nincs nálunk a bölcsek köve, aki tud jobbat álljon vele elő".
A Matolcsy ennyit tud. Sajnos.
Biztosan haladunk a szakadék felé.
:)

lüke 2011.09.18. 15:35:04

hajrá:)
ez a második kör :az emberektöl szedik
a BT-nek is hajrá:)

pfekete101 2011.09.19. 07:51:27

@kovi1970: Okoska! Az SZJA akkor igazsagos ha a tobbet kereso aranyosan(!) adozik tobbet, nem pedig aranytalanul!
Ja, hogy a valtozas most a becsuletetesen dolgozo alacsony jovedelmueket sujtja? Hat azert, mert eddig ez nem volt igazsagos. + csak megjegyzem, hogy az alacsony jovedelmueknel meg mindig baromi magas azoknak a szam, akik +20..50%-ot zsebre tesznek.
+ kiemelnem: nem a gazdagok jarnak jol az egykulcsos SZJA-val, nem a gazdagok, hanem a "relative jol kereso becsuletesen(!!!) adozo magyar allampolgarok".

pfekete101 2011.09.19. 07:54:12

@ayatollah: rossz a kovetkeztetese.
MSZP idejen is atcsoportositas volt, most is az van.
Csak most a relative jol kereso becsuletesen adozo allampolgarok jarnak jol.
Gondolom Orbannak elege volt a "keveset" kereso, pontosabban papiron keveset kereso emberekbol, akik a markukban rohogtek es a sokat adozokat luzereknek tekintettek. Muhahaha......

ayatollah 2011.09.19. 09:18:35

@pfekete101: A maga következtetése a rossz.

Maga úgy képzeli, hogy az álláskereső elmegy az állásinterjúra, és ott megszabja, hogy a cég milyen feltételekkel vegye őt fel. Hát ez NEM így működik. Az emberek nagyon nagy része örül ha egyáltalán valamilyen munkát talál, akár ha nem is jelentik be, vagy minimálra jelentik be. Nem röhög ő a markába, csak örül hogy fog tudni enni adni a családnak.

Orbánnal kapcsolatban is téves a következtetése. Őt egyáltalában nem érdekli hogy egy rendszer igazságos-e vagy sem. Ők kitalálták, hogy a lakosság egy kiválasztott szűk rétegét (az új elitet, elvtársakat) felemelik az összes többi magyar ember terhére. Ez az orbáni politika egyetlen lényege.

ayatollah 2011.09.19. 09:23:30

...az egykulcsos adó pedig csak illeszkedik ebbe a sziszémába.

Hozzáteszem, hogy önmagában az egykulcsos adót nem vetem el, de ezt az elitista rendszert aminek a részét képezi, igen. (ráadásul hogy fokozódjon az elmebaj az elitista rendszer populistának adja el magát...)

hegyilány 2011.09.20. 07:51:33

Orbán nem fogja kitölteni a négyéves ciklusát – véli Lengyel László"

2011-ben a növekedés lassul, 2012-ben nulla lesz. A ciklus elején egy súlyos betegséget kellett volna kezelni, ehelyett folyamatosan apró sokkokkal megöli a beteget. Ezt négy évig nem lehet kibírni, nem volt ilyen kormány – húzta alá Lengyel."

hvg.hu/itthon/20110919_lengyel_laszlo_orbankormany_gazdasag

Nahát! nahát! Nagyon kíváncsi vagyok.
:)

Ayalan 2011.12.16. 13:20:25

@KopaszMercis: "De az teljesitmeny aranyos - ertsd annyit keresel amennyit dolgozol - es MUNKA. Nem pedig kamu faszveres egy irodaban. DOLGOZNI meg nem szeret a magyar... munkat szinlelesben viszont vilagelso."

Még csak most olvasom végig a kommenteket, de itt megakadtam. Akkor most vegyük az én példámat, ha már "faszt verek irodában".

Számítógépes grafikus vagyok egy ügynökségnél és minimálbért keresek (60.600 Ft nettó). Naponta rendszeresen 9-10 órát dolgozom, van mikor többet, van mikor hétvégén is. Túlórapénzt persze nem kapok. Mindig is ebben a szakmában akartam dolgozni és mindig is ebben a szakmában dolgoztam.
Próbálnék munkahelyet váltani, de jelenleg döglött a piac. Az elküldött önéletrajzok 90%-ára még csak választ sem kapok. A megüresedett helyekre többnyire valakinek a valakije, ismerőse kerül.

Nincs kocsim, ásványvizet iszom, nem dohányzom és nem járok szórakozni, mert nem tehetem meg a havi 60.600 Ft-ból. Az első dolog amit megnézek a boltban, az aznapi vacsorám összetevőinek az ára. Hó végén így is a saját anyámtól kell kölcsönkérnem, különben éhen halok.

Most elárulom, az ügynöki munka sem való mindenkinek (nem beszélve arról, hogy gondolom te aztán éjjel-nappal robotolsz). Megnézném, hogy példának okáért mikor mennél ki a földekre kapálni ó nagy sokszázezresjövedelmű.
Az előző sorok nyilván túloztak egy kicsit - szándékosan.
Kicsit nagyképű lealacsonyítani mások munkáját, mert ugye csak az munka amit te csinálsz.

Szeretem egyébként ezt az országot. Mégis arra az elhatározásra jutottam, hogy el kell mennem innen. Külföldön próbálok szerencsét, mert itt sem megélni nem tudok, jövőt tervezni pláne nem, gyerekvállalásra meg gondolni sem merek.
süti beállítások módosítása