HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

"inkább az üregi nyulakkal"

2010.07.19. 18:09 misc

Lázár János "ne a zemberekkel"-i magasságokba emelkedik: "a kormány nem hajlandó a lakosságra hárítani a terheket, hanem a bankoktól veszi vissza az extra profitot."

Nagyszerű szó az extraprofit. Bizonyos körökben a "profit" szónak már önmagában van egy gonosz kizsákmányoló hangzása, és az "extra" előtag teljesen nyilvánvalóvá teszi, hogy itt valami elképzelhetetlenül mocskos jelenségről van szó. Extraprofit tulajdonképpen minden, ami azé, akit nem szeretünk. Az extraprofit eredendően bűnös dolog, az extraprofit tulajdonosai ellen ádáz harcot kell vívnunk. Az állam elveszi az extraprofitot a burzsoáziától és szétosztja a szegények között.

Az extraprofit a 21. századi populizmusnak az, ami a kardcsörtető imperialista volt a kommunizmusnak. 

Szólj hozzá!

Címkék: populizmus lázár jános extraprofit

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr182161707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása