HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

A mocsok az mocsok

2010.12.02. 16:12 misc

Nézem a söpredéket az index videóján. Beszűkült agyak, egybites emberek, nemzeti-szittya álerkölcsük hívására kivonulnak a színház elé, hogy elkergessék onnan – egyszerűen, de mégis sokatmondóan - „őket”. Demonstrálni az ellen, ami „más” (milyen gyűlölettel tudja kiejteni ezt a szót az ősz hajú úriember!) – „nemileg más, származásilag más” -, az ellen, ami „obszcén”, illetve védeni a „legmagasabb kultúra értékeit”. A szónok Novák Előd, aki zsidóviccekkel („minket Árpád hozott, nem Mózes”), és buziviccekkel („hogy úgy mondjam, melegednek” – érted, melegednek, melegek, hahaha) („a szerencse sem mer hátat fordítani” – melegnek hátad fordítani, érted, haha) szórakoztatja a hordát.

 

Az ilyen szintű szellemi sötétségre már nincs mentség. Ez az, amitől minden, minimális intellektuális igényességgel rendelkező ember elborzad. Pártállástól függetlenül - legyen valaki jobb- vagy baloldali, szocialista, konzervatív vagy liberális, kereszténydemokrata, harcos alterglob vagy megrögzött neolib – a vélemény erről ugyanaz. A mocsok az mocsok.

 

A 2002-2010 közötti ciklus egyik legkárosabb fejleménye pont az, hogy a fletóista chartások, a permanens rettegők kisajátították maguknak a szittya csőcselékkel való szembenállást. Annyiszor szólítottak fel elhatárolódásra, annyit rettegtek, annyiszor vizionáltak fasiszta jövőt, hogy mostanra a sumérhívő nacionalizmus elutasítása amolyan ballib sikk lett, az „antifasizmus”, „antirasszizmus” pedig a böszmeség-pártiság szinonimája, annak ellenére, hogy a szittyákkal az erősen megfogyatkozott ballib táboron kívüli túlnyomó társadalmi többség sem ért egyet.

 

A nyíltan homofób, idegengyűlölő, rasszista Jobbik elleni tüntetésnek ma Magyarországon olyan MSZP-SZDSZ utánérzete van. Ami szerintem kár.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tüntetés jobbik róbert homofóbia nemzeti színház alföldi

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr132488721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása