HTML

Miscellaneous

A miscellaneous szó helyes leírására az angolul beszélő népesség talán 1%-a képes, ezért röviden csak misc-nek írják.

Portfolio Blogger

Friss topikok

  • Velemenyem szerint....: @dont be such a nazi: a lufival épp az energiaárak mentek le. Amúgy minden drágult az évtizedekek ... (2014.11.27. 15:39) Európa bajban van
  • jakabgipsz: Csak azok a betétesek bukjanak, akiknek a bankja csődbe ment volna. Így jogszerű, ha viszont azokt... (2013.03.20. 13:16) Ki a rosszfiú Cipruson?
  • Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt): @Belagezapista: mutass nekem valakit akinek nincs lehetosege meghallgatni barhol, ha akarja. es h... (2012.09.11. 09:29) Tessék jobb zenét csinálni
  • Quadrille Lobster: Hát, én már inkább azt az elméletet tartom valószínűnek, hogy hatalomátvétel volt felsőbb gengszet... (2012.08.12. 22:53) Hagyjuk békén a hippiket
  • Szűcs Róbert: A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokkt... (2012.04.20. 09:14) Ócsai lakópark: minek?

portfolio.hu

Tilcsákbe.

2011.02.14. 20:37 misc

"Konzervatív forradalomban" élünk ma Magyarországon. Mielőtt még nagyon nekimennénk a konzervatívoknak, tegyük hozzá, hogy valódi konzervativizmusról szó sincs - csupán egy halom önjelölt erkölcscsősz, kisebbségi komplexusos zsebdiktátor és álszent nyárspolgár érzi úgy, hogy a hatalom közelébe került. Ezen felbátorodva hódolnak együtt kedvenc hobbijuknak: azt élvezik, ha beleszólhatnak mások életébe. Az autokrata az irányítást önmagáért szereti, ürügyként a "közerkölcs", a "családi értékek", a kiskorúak védelmét és egyéb hangzatos eszményeket felhozva szabályoz, betilt és előír. Felnőtt, szabad emberek önként, szabad elhatározásból végzett tevékenységei elé állnak, és megbírságolják, bebörtönzik (jobb helyeken kivégzik) őket a "közjó" érdekében.

A mandiner ügyeletes idiótája éppen a pornót tiltaná be, hiszen állítólag súlyos függőséget okozhat (valaki pornófüggés miatt vesztette el a munkáját! - nemnevet), házasságok is tönkremehetnek miatta. A szerző felvonultatja az erkölcsvédelem teljes arzenálját: az erotikus tartalmak "társadalmi problémát is jelentenek", nem csak "magánbűnök", hanem a "közerkölcsöt" is sértik. Majd feltűnik a Szent Grál: a kiskorúak vannak veszélyben! Save the baby seals!

Az autokrata számára teljesen természetes a "nekem nem tetszik, ergo tiltsák be" gondolatmenet. Dobray kolléga szerint a pornó rossz, és van annyira nemes, hogy más helyett is meghozza a döntést, nem hagy senkit kísértésbe esni. Tilcsákbe.

A szomorú az, hogy nincs egyedül. A melegek felvonulnának. Nemtetszik. Keresztény értékek. Tilcsákbe. Szabad, felnőtt emberek vasárnap végeznének munkát. Nemjó. Családi értékek. Tilcsákbe. Az is számít, mi megy a diszkóban. Ha Harrach Péternek nem tetszik, tilcsákbe. És ez csak a mai index termése volt.

Iránban egyébként a Valentin-napot sikerült legújabban betiltani. Ezen a napon a szívet, félszívet illetve vörös rózsát ábrázoló képek birtoklása tilos. Vallásellenes. Nyugati métely. Tilcsákbe. Van tehát hova fejlődnünk. Úgyis meg lett mondva, hogy a keleti szelek fújnak a világban...

5 komment · 5 trackback

Címkék: tilcsákbe autokrata

A bejegyzés trackback címe:

https://misc.blog.hu/api/trackback/id/tr722661514

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az vagy, amit be akarsz tiltani! 2011.02.19. 14:24:23

Mindig mókásnak találtam azokat, akik kikelnek magukból egy vitában, csak mert a másik fél történetesen nem akar betilta(t)ni valamilyen viselkedést. Ezek a control freak marhák azt vallják be hangosan a szemünkbe, amit a legjobban szeretnének eltit...

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:31:27

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Melegfelvonulás törölve 2011.02.15. 06:17:19

Budapest rendőrfőkapitánya betiltotta az idei melegfelvonulást a "közlekedés aránytalan sérelmére" hivatkozva. A döntés jogerős, fellebbezésnek helye nincs.Kapcsolódó cikkek:Idén nem lesz melegfelvonulásStrasbourg: az államok kötelesek engedé...

Trackback: Azok az országok boldogabbak, ahol elfogadják a melegeket? 2011.02.15. 00:23:56

A budapesti melegfelvonulást 18 ország nagykövetsége támogatta. Ezek alapvetően nyitott toleráns országok, amelyekben a melegek házasságot vagy élettársi kapcsolatot köthetnek. Érdekes összevetni, hogy az általános boldogságindex-en ezek az országok...

Trackback: És még buzik is! 2011.02.14. 23:36:52

p { margin-bottom: 0.21cm; }Coming out: a blog szerzője szurkol annak, hogy minél több férfi embertársa fedezze föl magában a meleg vonzalmakat. Így ugyanis több esély marad arra, hogy bájos lánykák pillantásukat szerénységére vessék – hogy egyeb...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Buzzword 2011.02.14. 23:08:45

Ez a zsidó-keresztény kultúrkör minden országában így van. Folyamatosan megy a kötélhúzás; a liberálisok teleszarják a nappalit, a konzervatívok pedig belenyomják az orrunkat. Nem a liberálisokét, a miénket.
Rosszkutya!

A konzervatívoknak ez a feladata. Az igazi, komoly probléma a poszttal az, hogy miért nem képesek Thatcherrel, brit obszcenitásellenes törvénnyel, klasszikus amcsi konzervatívokkal (Comstock és barátai, Tóth Tihamér tanulhatna tőlük!) érvelni, miért kell egy vérhabos antikeresztény teokrácia valagába bújnunk.
Büdös az a keleti szél...

misc · http://misc.blog.hu 2011.02.14. 23:22:11

@Buzzword: ez a poszt direkt nem a konzervativizmusról szól. Egy valódi konzervatív soha nem próbálná betiltani a fenn említett dolgokat.

Itt arról van szó, hogy egyesek a konzervativizmusban próbálnak indoklást keresni beszűkült autoriter vágyaiknak.

askandtell · http://magankozugy.blog.hu/ 2011.02.15. 00:26:34

Pedig nem kell ahhoz liberálisnak lenni, hogy lássuk, az elfogadás, tolerancia jót tesz a társadalmi közérzetnek. Tény, hogy azok az országok boldogabbak, ahol elfogadják a melegeket (is).

magankozugy.blog.hu/2010/07/12/azok_az_orszagok_boldogabbak_ahol_elfogadjak_a_melegeket

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2011.02.15. 11:38:53

"Az autokrata az irányítást önmagáért szereti, ürügyként a "közerkölcs", a "családi értékek", a kiskorúak védelmét és egyéb hangzatos eszményeket felhozva szabályoz, betilt és előír."

Hehe, látom magadévá tetted a Lobsterizmus első alaptételét, mely szerint "Soha nem hivatkoznak istenre, hazára, nemzetre vagy közjóra, amikor jót akarnak a Lobsternek"

De valóban, a paternalista politikus mindig a köz farkával veri a magáncsalánt - közpénzből, közre hivatkozva támadja azt, amivel személyes problémái vannak.

Szerintem egy politikusoról azért rettentő sokat elmond, hogy mit TÁMAD. Nem, hogy mit prédikál, hanem hogy mi horgasztja fel benne a megsemmisítő indulatot. Ha szerinte egy meztelen női boka látványa túl nagy kihívást ró a férfi önmegtartóztatására, akkor nyilvánvalóan problémái vannak a bennszorult libidóval. Akik meg nem szülők, de mindenhol pedofilt látnak, azokat meg preventíve eltiltanám minden közügytől és minden óvodától, mert vagy a szabadságainkat akarják demagógiával korlátozni, vagy nekik van valami baj a fejükkel, és mindenhol kivillanó gyerekbokát látnak.

Egyébként tényleg, nem ülnék be olyna mellé, aki a gyorshajtási bírság mellett van, mert szerinte csak azért közlekednek megfontoltan az embereke, mert félnek a bírságtól.

Olyan, mintha egy férfi azt mondaná, hogy csak a börtönbünti miatt nem erőszakol meg nőket.

Egészséges felnőtt magában hordozza, elsajátítja, magáévá teszi (internalise) a civilizált viselkedés normáit, nem kell fenyegetéssel ráerőltetni. Az a gyerek.

Aki meg csak fenyegetéssel tud operálni, az a paternalista politikus. Mint egy szülő - ami nem ugyanaz, mint a felnőtt. Nagyon nem. Sokkal rosszabb.
süti beállítások módosítása